03/04/2021 12:00 μμ - 04/04/2021 7:00 μμ

“Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach”

Η εταιρία μας, Stark & Watson, σε συνεργασία με την εταιρία TalkTools σας καλωσορίζει στο διήμερο Workshop με τίτλο: “Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach” που θα διεξαχθεί στις 3-4 Απριλίου 2021.

 

Το Webinar

 Το Θέμα του Workshop είναι οι Λειτουργίες Σίτισης και Κατάποσης καθώς και οι αντίστοιχες διαταραχές και πώς αυτές προσεγγίζονται από τη σύγχρονη Αισθητηριοκινητική Σκοπιά. Κατά την διάρκεια του διήμερου Workshop θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε σύνθετα θέματα που αφορούν στις διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης βάσει των σύγχρονων ερευνητικών δεδομένων σε αυτό το τομέα, κατανοώντας πόσο σημαντική μπορεί να είναι η αισθητηριακή οδός-διαδικασία.

Το Workshop περιλαμβάνει δύο ζωντανές αξιολογήσεις (για τις ανάγκες της απομακρυσμένης εκπαίδευσης θα γίνει μέσω βίντεο) σε πραγματικά περιστατικά με δυσκολίες σίτισης και κατάποσης, οργάνωση θεραπευτικού προγράμματος, διαδραστικές ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση της αισθητηριακής διέγερσης της στοματικής κοιλότητας (Feeding Practicum).

Η εισηγήτρια, Lori Overland, θα παρουσιάσει βήμα-βήμα την διαδικασία προσέγγισης και εκπαίδευσης σε δύσκολες και απαιτητικές κλινικές περιπτώσεις ασθενών ώστε να βελτιωθεί η αποδοχή τους στα απτικά ερεθίσματα εντός της Στοματικής Κοιλότητας, να αναπτύξουν την ικανότητα να σιτιστούν με ασφάλεια αλλά και να μπορέσουν να εκτελέσουν τις κατάλληλες στοματικές κινήσεις.

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας, θα επικεντρωθούμε στην προαγωγή-παρότρυνση της απτικής αποδοχής (ανεκτικότητα του αγγίγματος) κατά τη θεραπευτική σίτιση, στην αισθητηριακή διέγερση της στοματικής κοιλότητας και στην κίνηση των αρθρωτών. Οι τεχνικές που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα θερμοκρασιών, υφών και γεύσεων.

Την 2η ημέρα θα πραγματοποιηθούν πολλές βιωματικές ασκήσεις καθώς και διαδραστική-πρακτική εξάσκηση θεραπευτικών τεχνικών για τη σίτιση με κουτάλι, πόση υγρών με καλαμάκι και τη μάσηση στερεών τροφών.

Η γλώσσα του Workshop είναι η αγγλική με δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στα Ελληνικά.

 

Θεματικές Ενότητες

Κατά τη διάρκεια του Workshop θα παρουσιαστούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

 1. Αναγνώριση και ορισμός των αναπτυξιακών οροσήμων σίτισης. Κατάκτηση ικανότητας σίτισης
 2. Αναγνώριση των ατομικών διαταραχών σίτισης και κατάποσης στοματικού σταδίου
 3. Καταγραφή τουλάχιστον τεσσάρων(4) στόχων ενός προγράμματος αντιμετώπισης διαταραχών σίτισης
 4. Οργάνωση θεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης διαταραχών βάσει της Στοματο-Μυοκινητικής Προσέγγισης (Oral-Motor)
 5. Επεξήγηση των πλεονεκτημάτων από τη βελτίωση της στοματοκινητικής λειτουργίας στις περιπτώσεις στοματικού σταδίου διαταραχών σίτισης και κατάποσης

 

Οι Συμμετέχοντες

Οι Συμμετέχοντες θα λάβουν:

 1. Σημειώσεις του Workshop (Αγγλικά & Ελληνικά). Οι σημειώσεις στα Ελληνικά ενδεχομένως να αποσταλούν μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου
 2. Προϊόντα για όλες τις βιωματικές ασκήσεις
 3. Πιστοποιητικό Επάρκειας υπογεγραμμένo από την εισηγήτρια, Lori Overland

Τοποθεσία Διεξαγωγής

Το Workshop θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή στο σεμινάριο, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής. Ακολουθήστε το κουμπί «Εγγραφή» παρακάτω. Το κόστος εγγραφής είναι:

 1. 257,60 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) (Επαγγελματίες)
 2. 227,60 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) (Φοιτητές/Άνεργοι)

Ομιλητές: Lori Overland, MS, CCC-SLP

  Για την επιτυχή ολοκλήρωση και καταχώρηση της Εγγραφής σας, παρακαλείσθε να προβείτε σε κατάθεση του αντίστοιχου ποσού. Στη συνέχεια, η Γραμματεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επιτυχή καταχώρηση της εγγραφής σας. Πολιτική Ακυρώσεων: - Γραπτή ακύρωση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021: Επιστρέφεται το ποσό της κατάθεσης - Γραπτή ακύρωση από την 1 Μαρτίου 2021: Δεν επιστρέφονται οι εγγραφές - Οι επιστροφές πραγματοποιούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου

Διεθνείς Αποστολές

Αποστολές προϊόντων εντός & εκτός Ελλάδας

Υψηλό Επίπεδο Εξυπηρέτησης

Μείνατε ευχαριστημένοι; Πείτε μας τη γνώμη σας

Χονδρική Πώληση

Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες συνεργασίας.

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠερισσότεραΑποδοχή