19/02/2022 12:00 μμ - 20/02/2022 8:00 μμ

“Λειτουργική Αξιολόγηση & Αποκατάσταση Χαλινών (TOTs)”

Η εταιρία μας, Stark & Watson, σε συνεργασία με την εταιρία TalkTools σας καλωσορίζει στο διήμερο Workshop με τίτλο: “Λειτουργική Αξιολόγηση & Αποκατάσταση Χαλινών (TOTs)” που θα διεξαχθεί στις 19 & 20 Φεβρουαρίου 2022.

 

Το Webinar

Το Workshop διερευνά τη λειτουργική αξιολόγηση των χαλινών (Tethered Oral Tissues) και εξετάζει τα τρέχοντα εργαλεία αξιολόγησης δομημένης περιγραφής αυτών. Με αυτά τα εργαλεία, οι Lori και Robyn έχουν αναπτύξει το Πρωτόκολλο Merkel-Walsh & Overland TOT’s που εξετάζει τη δομή, τη στοματοκινητική λειτουργία, την προ-σίτιση, τη σίτιση και την ομιλία.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για τον προσδιορισμό ενδεχόμενης παρουσίας χαλινών στην στοματική κοιλότητα και τον λειτουργικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η διάγνωση στη σίτιση και την ομιλία.

Αυτός μοναδικός τρόπος ανάλυσης και αξιολόγησης είναι μια πρακτική στρατηγική που μετατρέπεται γρήγορα και εύκολα σε ανάπτυξη δομημένου θεραπευτικού προγράμματος νευρομυϊκής επανεκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν μέσω της έννοιας της ανάλυσης εργασιών συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους τα TOTs επηρεάζουν την στοματοκινητική λειτουργία. Θα γνωρίσουν μεθόδους ανάπτυξης δεξιοτήτων τοποθέτησης αρθρωτών για σίτιση από στήθος, χρήση μπουκαλιού, κυπέλλου, καλαμακίου αλλά και κατανάλωση στερεάς τροφής, πέρα από την παραγωγή ήχου & ομιλίας.

Βίντεο και ζωντανό πρακτικό μέρος με τη συμμετοχή των συμμετεχόντων θα παρέχουν θεραπευτικές τεχνικές παρέμβασης που θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να θέσουν σε εφαρμογή με τους ασθενείς τους αμέσως. Θα συζητηθεί η σημασία της προ και μετεγχειρητικής θεραπείας και οι χειρουργικές τεχνικές θα διερευνηθούν έτσι ώστε οι θεραπευτές να έχουν καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας έρευνας σε όλους τους κλάδους σε διεθνές επίπεδο.

Η γλώσσα του Workshop είναι η αγγλική με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.

 

Θεματικές Ενότητες

Κατά τη διάρκεια του Workshop θα παρουσιαστούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

 1. Ορισμός Χαλινών (TOT’s)
 2. Δομημένη αξιολόγηση
 3. Θεωρητικό υπόβαθρο
 4. Πρωτόκολλο Merkel-Walsh and Overland (Λήψη Ιστορικού Ασθενούς – στοματικές δομές – Στήθος/Μπουκάλι/Κουτάλι/Στέρεες τροφές/Κύπελλο/Καλαμάκι και φυσικά παραγωγή λόγου
 5. Θεραπευτικοί στόχοι, διαθέσιμες χειρουργικές παρεμβάσεις και μετεγχειρητική φροντίδα
 6. Νευρομυϊκή επανεκπαίδευση και παραγωγή λόγου
 7. Επισκόπηση & Ερωτήσεις/Απαντήσεις

 

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική περιγραφή και την χρονική agenda του σεμιναρίου στο παρακάτω αρχείο: Πρόγραμμα και Περιγραφή

 

 

Οι Συμμετέχοντες

Οι Συμμετέχοντες θα λάβουν:

 1. Σημειώσεις του Workshop (Αγγλικά)
 2. Προϊόντα για όλες τις βιωματικές ασκήσεις
 3. Πιστοποιητικό Επάρκειας υπογεγραμμένο από την εισηγήτρια
 4. Έκπτωση για αγορά προϊόντων. Η έκπτωση θα ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά την λήξη του σεμιναρίου

Τοποθεσία Διεξαγωγής

Το Workshop θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Μπορείτε να δηλώσετε εγγραφή στο σεμινάριο, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής. Ακολουθήστε το κουμπί «Εγγραφή» παρακάτω. Το κόστος εγγραφής είναι:

 1. 287,60 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) (Επαγγελματίες)
 2. 257,60 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) (Φοιτητές/Άνεργοι)

Ομιλητές: Lori Overland, MS, CCC-SLP

  Για την επιτυχή ολοκλήρωση και καταχώρηση της Εγγραφής σας, παρακαλείσθε να προβείτε σε κατάθεση του αντίστοιχου ποσού. Στη συνέχεια, η Γραμματεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επιτυχή καταχώρηση της εγγραφής σας. Πολιτική Ακυρώσεων: - Γραπτή ακύρωση έως τις 15 Ιανουαρίου 2022: Επιστρέφεται το ποσό της κατάθεσης - Γραπτή ακύρωση από τις 16 Ιανουαρίου 2022: Δεν επιστρέφονται οι εγγραφές - Οι επιστροφές πραγματοποιούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου

Διεθνείς Αποστολές

Αποστολές προϊόντων εντός & εκτός Ελλάδας

Υψηλό Επίπεδο Εξυπηρέτησης

Μείνατε ευχαριστημένοι; Πείτε μας τη γνώμη σας

Χονδρική Πώληση

Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες συνεργασίας.

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. ΠερισσότεραΑποδοχή